До 15 май български компании могат да кандидатстват по процедурата

...
 До 15 май български компании могат да кандидатстват по процедурата
Коментари Харесай

До 15 май компаниите могат да кандидатстват по процедурата за разработване на иновации

 

До 15 май български компании могат да аплайват по процедурата за създаване на нововъведения, която е с бюджет 127 милиона лв..

Наближава крайният период, през които български компании могат да аплайват по процедурата " Разработване на нововъведения в предприятията " с бюджет 127 млн. лева по стратегия " Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията " по линия на Министерството на нововъведенията и растежа. Документите се подават напълно електронно през системата ИСУН 2020 до 16:30 ч. на 15 май,  добавя БНР. 

От безплатна помощ ще могат да се възползват микро, дребни и междинни компании, дребни сдружения със междинна пазарна капитализация с до 499 чиновници и огромни компании в партньорство с дребни и междинни предприятия. Минималният размер на финансирането по процедурата е 50 000 лева, а оптималният зависи от размера на компаниите. За микро предприятията е 250 000 лева, за дребните - 400 000 лева, а за останалите - 500 000 лева Съфинансирането е от 25 % до 60 на 100 по отношение на категорията на сдруженията.

Проектите на компаниите би трябвало да са ориентирани към създаване на иновация, която попада в една от подобластите на някоя от петте тематични области на Иновационната тактика за умна специализация - " Информатика и ИКТ ", " Мехатроника и микроелектроника ", " Индустрия за здравословен живот, биоикономика и биотехнологии ", " Нови технологии в изобретателните и рекреативните промишлености " и " Чисти технологии, кръгова и нисковъглеродна стопанска система ".

По предишна процедура от програмата " Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията " -  " Внедряване на нововъведения в предприятията ", за безплатна помощ аплайваха 713 български компании, които обявиха поддръжка за над 275 милиона лв..

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР